hoppträning 31 maj

Hopptrände för Mackie idag och det gick faktiskt helt okej! Uppvärmningen gick helt okej, han lyssnade bra och var inte jätte stark, red på lite "mindre starkt bett" idag och det funkade bra :)
Vi travade över tre bommar och han blir bara bättre och bättre på det! Idag spände han sig inte alls över utan var helt avspänd över, först gången det händer!
När vi hoppade fram gick det faktiskt riktigt bra, han var lugn och väntade på hinderna!
Vi hoppade även en 3 kombintaion, första gången! Gick riktigt bra dom flesta gångerna. Sen när vi hoppade banan gick allt super fram tills hindert efter kombinationen då det var en snäv sväng och han inte riktigt lyssnade tillbaka efter kombinationen så vi missade det två gånger. Eller jag gjorde halt framför istället för att han skulle ha sprungit förbi det. Men sen tredje gången hoppade vi det och det gick inte super bra , men vi kom över!
Sista gången vi hoppade banan gick det bättre, vi hoppade alla hinder och han sprang inte iväg. Rytmen var inte världens bästa men det kändes ändå helt okej, han lyssnade bra och väntade på hinderna istället för att rusa iväg som han gjorde innan.

Är sjukt taggad inför torsdag nu! Wiiieee min underbara häst <3

gammal bild på älsklingen!




super häst idag :)

Red på pelham idag, brukar göra det dagen innan jag ska hoppa för att få honom mer känslig och att han ska lyssna bättre och det funkar faktiskt riktigt bra att göra så!

Red lite travjobb med mycket halvhalter och sedan lite på en åttvolt där jag sedan gick över i galopp med halvhalt till trav i mitten skänkelvikning ut till höger/vänster för att få honom avspänf och inte så springig och stark. Det gick riktigt bra och han lyssnade faktiskt helt okej bra på halvhalterna utan att gå för djupt in med nosen, framsteg!!!
I slutet av jobbpasset fick han galoppera på lång tygel i båda varven och bära upp sig själv, det tyckte han var skojigt! Sen tog vi två varv runt sjön och busade i galopp och svalkade benen lite i vattnet, good boy <3


du är det bästa som finns <3


hoppträning 27 maj

Hopptränade med Pipen idag också och det gick riktigt jäkla bra! Fy tusan vad underbar han var! Han var så otroligt ridbar, kunde både öka och korta honom precis som jag ville utan att han blev stark eller springig! Först värmde vi upp med lite markarbetsträning där vi gjorde lite halvhalter och ökningar, stälde dom innåt och galopperade & travade utan stigbyglar. Han var super fin!
Sen började vi hoppa över en socker bit där vi skulle svänga höger varannan gång och vänster varannan, i galopp och byta över bommen. Rippert gjorde det perfekt varenda gång och gick super lungt och samlat efter också!
Sen hoppade vi en grind och även det gjorde Rippert super! Jag red lite slarvigt en gång, höll inte om honom så då stannade han, han tyckte inte han behövde anstränga sig om inte jag gjorde det, haha söta lilla hästen. Men sen kom vi en gång till och då gick det super. Sen hoppade vi en linje med en vattenmatta först och sen till en oxer med 6 galoppsprång och då var han lite tramsig och jag red inte jätte bra så han stannade en gång påmattan men sen hoppade han fint och vi kom helt okej bra på oxern. Kom en gång till och då kom vi lite stort på mattan men han hoppade ändå och sen kom vi super på oxern!
Sen gick vi vidare till en annan linje med grind till mur med 5 galoppsprång, det gick riktigt bra!
Till slut hoppade vi en liten bana och det gick riktigt bra! Åhh så underbart fint och lydig han var! Lyssnade riktigt bra på mig och hoppade super :D världens bästa häst <3


jag älskar dig , mitt hjärta <3


folk nuförtiden

Jag bara måste säga att jag är så sjukt trött på folket nuförtiden! Alla bara klagar så sjukt mycket på sina liv, allt är skit och inget är bra. Men helt ärligt, exakt allt kan inte vara dåligt? Man väljer vad man vill se, och om du väljer att se och påverkas av allt dåligt och jobbigt, ja då är det ditt eget val! Välj istället att fokusera på allt positivt? Livet är ingen dans på rosor, bara acceptera det och gå vidare! Släpp allt jobbigt och fokusera på det som är bra!

Folk borde också inse att det kan finnas fel på dom också, inte bara på andra? Ingen e perfekt, så e det bara. Hur mycket man än försöker, så kommer ingen någonsin bli helt perfekt. Så släpp det och var er själva och sluta klaga på alla andra och inse att ni också gör fel!

Orkar inte att folk bara gör saker, hjälper till med saker för att tjäna på det och göra det när det passar dom? Folk har så mycket idéer och tankar men det är aldrig dom själva som genomför sakerna, det är alltid någon annan! Folket borde ta mer ansvar för sina handlingar och hjälpa till när det behövs, inte bara när dom själva vill eller tjänar på det...

Väx upp och ta tag i era liv! Alla har jobbiga stunder ibland, sånt är livet. Men det blir inte bättre av att sitta och älta det i all evighet och skriva på facebook hur jävla synd det är om en?
Fokusera på det positiva och stå för den ni är.

Livet har uppåt stunder och neråt stunder, det är bara så det är. Så acceptera det och gå vidare!


Duktig Rippert idag

Idag blev det lite jobb på Henkes bana för Rippert och det gick super! Började med att trava fram honom och göra tempoväxlingar och skänkelvikningar, volter för att få med honom. Sen gjorde jag lite samma sak i galoppen innan jag galopperade över två bommar med ett galoppsprång mellan. Gick super i vänster varv, höger inte lika.
Sen gick jag ut på fyrkantsspåret och galpperade två varv i båda hållen för att sedan gå in på stora volten och galopperade i fältsits och galopperade ganska bra framåt, utan att han blev stark eller springig! Goood boy <3

Imorgon blir det hoppträning för Mackie!


"Det är inget fel med att misslyckas så länge du har gjort ditt bästa och försökt"


rubrik?

Aaah, har så sjukt mycket i skolan just nu.. Orkar inte med allt. Har prov imorgon som jag inte har börjat plugga till, inlämning till måndag, matteprov, naturkunskapsprov, 2 svenska prov + karaktärsprov.. allt kommer på samma gång nu! Men ska klara allt, får ta igen all sömn sen på sommar lovet, det börjar närma sig nu, längtar så himla mycket!
I sommar ska jag & Lussan rida till havet och bada med våra små pollar! Det ska bli riktigt kul :D vill att sommaren ska komma nu!

Har lite bloggtorka, kom gärna med förslag på vad ni vill läsa :)


rippert vilo dag

Idag fick Rippert vila. Han har gått ganska hårt den senaste veckan så han förtjänade en vilo dag :) var bara ute och fixade hans box + mat och myste lite med honom.
Jag älskar min underbara häst så fruktansvärt mycket! <3


äkta kärlek mellan två är något bara dom två kan förstå.


hoppträning 24 maj

Goood boy today!

Vi började med att värma upp med lite markarbetsträning, få kolla så hästen lyssnar frammåt och tillbaka. Gjorde lite halvhalter och tempoväxlingar, gick super! I galoppen gjorde vi lite galoppombyten på mitten av ridbanan och sen galopperade vi över två bommar med ett kort galoppsprång mellan, gick faktiskt riktigt bra :)

Sen hoppade vi på en volt där ena sidan hade en galoppbom - hinder - två galoppbommar - hinder - galoppbom på böjt spår. Gick väldigt bra dom flesta gångerna :)

Sedan gick vi vidare till en linje där vi hade travbom - kryss - bom - 4 galoppsprång - bom - hinder - bom. Gick super! Jag kunde verkligen rida honom till sista hindret och rakt efter utan att han blev springig eller stark!
Sen utökade vi övningen med att först hoppa travlinjen - volten - sedan en linje med ett räcke in och 6 galoppsprång till en oxer, gick super :D
Sen gjorde vi samma sak fast åt andra hållet till två räcken, gick inte jätte bra men sista gången kändes supeer!

Vi har ganska mycket att jobba på, jag & rippert, men det känns som det går framåt. Det blir bättre och bättre hela tiden :D gooood boy <3





Hiss & Diss

Tänkte köra en liten Hiss & Diss :)

Stor Hiss till Tretorn ridstövlarna, dom är otroligt sköna att rida i och man får väldigt bra stöd och grepp! Stort plus att dom finns i så många färger också :)


Stor Diss till människor nuförtiden.. Orkar inte att alla pratar skit om en person och sen nästa sekund så är dom bästa kompisar..


älska vädret

Hejsan! sitter här i soffan och kollar Top Model och det spöregnar ute, så himla mysigt!
Slutade kvart i 10 idag och har mest tagit det lungt, ska snart plugga :( sen blir det hoppträning med Pipen! wiiee


igor , en häst jag passade. Han blev 27 år gammal <3


ny transport

Godkväll alla fina människor!
Idag tog jag en härlig ridtur ute vid sjöarna och busade lite :) gick väll sådär, men det var mest mysridtur. Som avslutning svalkade vi benen i vattnet! Gooood boy <3

Förresten, vi ska köpa transport! Blir kanske en blå :D!


hoppas!


svar på komenterar

Postat av: tove

Du är så duktig duktiga mathilda! Önska jag red som dig ;O

SVAR: Tack Tove! Så kul att få sånna här komentarer! Man blir mer motiverad och peppad då :D


bilder från tävlingen

Här kommer bilderna från tävlingen! :D


älsklingen väntar på att bli lastad :)



going down!

älskling, du är världens finaste <3

hahaha, världens underbaraste häst!

TACK TILL TOVE KÅREBY SOM TAGIT ALLA FINA BILDER OCH HJÄLPT MIG MED ALLT IDAG!
http://tovekareby.blogg.se/ , besök hennes blogg!




lokal tävling

Var på lokal tävling idag med Rippe, hoppade 1 meter. Gick inte särsklit bra.. Första & andra hindret gick super på 3:an så la jag honom lite långt ifrån och trodde han kunde hoppa men det tyckte inte han , så han stannade och jag fög av.. men jaja, så kan det gå! Får ta nya tag till nästa söndag då vi ska hoppa 90 & 1 meter. Allt är en erfarenhet, man lär sig av sina misstag. Bilder kommer ikväll!


älskar min underbara häst så otroligt mycket <3


sitter på lektion..



Har psykologi nu, redovisning men vi som inte vill, slipper. Tur det ju! Men förvånansvärt många som velat redovisa. Just nu snackar han om socialt fobi och jag&Nathalie kämpar för att hålla oss vakna! I alla fall jag, Nathalie sover som ni nog ser.

Snart ska jag ut och rida First igen, körde henne i morse och nu ska jag skritta ut och njuta av vädret med Louise och Mim Booe, trevligt!

Är det någon som vill göra ebn design till oss? Kanske Tove Kåreby, jättefin design ju! :)
slänger in nån bild på mig.



Hoppträning 17/5-11

Hopptränade igår med Rippetippan! Och det gick faktiskt riktigt bra :D
Vi började med lite markarbetsuppvärmning och det gick super, han blev lite springig emellanåt men han lyssnade super! När vi sedan hoppade fram så försökte han sticka nån gång men då gjorde jag halt och sen lyssnade han super! När vi hoppade banan så gick det riktigt bra :D Hade lite för lungt tempo men huvudsaken var att jag skulle ha kontroll och att han skulle lyssna på mig och mina förhållningar!
Känner mig sjukt taggad till söndag då det blir tävling! Lokal 1 meter i Henriksdal, wiieee tagga! :D




träningsvärk?

Idag har jag träningsvärk, någon fruktansvärd träningsvärk. Varför?
Jo jag var på gymmet i måndags. Haha visade mig biff för Alex & Dennis! De trodde de inte om mig, jag är biffigare än de flesta (säger vi i alla fall!).
Jag har mejlat in på några annonser om ponnyer&storhästar som söker fodervärd, gjorde de i måndags, fortfarade inte fått svar, suck. Är så sugen på att rida i sommar, inte bara en häst liksom. Vill verkligen utvecklas!

har en annons på min kompis ponny som jag tänkte lägga ut! 

-ponny sto tillsalu!
Nu ska Sierra säljas pga. övergång till storhäst. Sierra är 13 år och är en maxad D-ponny (148 cm mkh).
Hon är en korsningsponny, connemara & halvblod. Sierra är en pigg ponny med mycket "go" i sig, men inte het. Hon brinner för hoppningen och hoppar otroligt fint. Går fint i dressyren med. Tränar LC-LB hoppning och LB dressyr. Behöver en rutinerad ryttare då hon kan bli väldigt pigg i hoppningen. Står utanför Sjöbo.
Hon är:
e. Margaretto
ee. Magritt

pris: 20.000













mhm... fina Sierra <3


Nationelltprov

Har haft nationellt prov i matte idag, gick skit dåligt... Men slutade kvart i 11 så helt okej ändå!
Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma hem för då ska vi äta och sen blir det hoppträning :D
Kommer förhoppningsvis uppdatering om hoppträningen ikväll!



videofilmer

Har gjort två video filmer på Rippert & Sherdil! Gå gärna in och kolla :)


http://www.youtube.com/watch?v=2mCjp01pLuY&feature=youtube_gdata

http://www.youtube.com/watch?v=_cPqc172q2Q&feature=mfu_in_order&list=UL


Tävlingsbilderna!

Nu kommer de typ två bilder från tävlingen den 3 maj! :)

Underbara Dido<3




Ska jag lämna dig eller inte?



favoritbilder - Sherdil!

Här kommer lite favoritbilder på mig & min älskade ponny Sherdil! <3
Hade honom som foderhäst i 2 ½ år och jag älskar honom så mycket!


en härlig dag vintern 2009 då jag passade på att ta lite porträtt bilder på mig & sherdil!

egentligen ingen fin bild fotomässigt, men den symboliserar så mycket kärlek för mig <3

andra gången vi var iväg på tävling och sherdil var helt fantastisk! <3

vintern 2009 , vi busade i snön!

våren 2010, precis innan jag skulle lämna honom vidare. tycker bilden symboliserar så mycket kärlek & vännsakp <3

sommaren 2010, jag passade sherdil! bästa dan på sommarlovet <3

ganska mörk och oskärp bild, men jag minns fortfarande denna dagen! det var då allt släppte och jag verkligen kunde börja rida honom i rätt form och han använde hela kroppen
! <3

oskarp bild, men symboliserar äkta vännskap <3

jag rider honom utan tyglar! <3

en underbart fin bild på min älskling <3

kärlek till dig min fina ponnybus <3

hoppas det inte blev för många, haha! Det är några av alla mina favorit bilder på min saknade ponny.. <3
du är och kommer alltid vara världens bästa ponny! <3





I really need you in my life

Just nu är jag.. ja, milt sagt ledsen.
Så sjukt mycket jag måste bestämma, bland annat om skolan, ska jag gå kvar eller inte? Ska jag verkligen lämna mina vänner & hästarna? Men har ju häst hemma & dessutom alla mina fina vänner. Sån sjukt beslutångest.
Idag kommer pappa hem från Spanien. Han har köpt två lägenheter, en till mig& mina syskon och en till han och hans sambo. Ska bli kul och åka ner och bo där några veckor, komma ifrån allt här hemma och verkligen ta det lugnt.
Igår, fick jag migrän, detta var inte trevligt men positiva var att den var helt borta idag när jag vaknade! Jobbat från 11 till 16.45, fruktansvärt trevligt om jag ska vara ärlig, sjukt glad över mitt jobb!
Ja, och nu kollar jag igenom bilder, fick se bilder på Kevin (hade helst skippat att se dem, ojj vad jag saknar honom!). Ja Kevin, fin fina ponny! Han såldes i höstas och jag ångrar att jag inte tog honom. Men om jag ska gå vidare med tävla och sånt vaar det bäst att sälja honom. Sagt och gjort, han åkte till en tjej som heter Emma, hon har verkligen gjort honom riktigt fin! Följ hennes blogg www.dearkevin.devote.se. När jag ser bilder från när jag red honom & nu skäms jag, för fyfan vad fin hon har gjort honom! Fast sen red vi mest ut och sånt, drillade inte mycket på banan precis. Men visar förr & nu bilder.

Se och njut!
kevin nuu.
ja två senaste bilderna är när Tova ägde honom. Jag som rider, haha :P
bilden nedanför, nuvarande ägaren igen :)
inte kan man tro att den gamle gubben är 19 i år haha!

Nu kan man tydligen inte spara några bilder från FB heller?! ååh så sur jag bilr.
Men ja, han har blivit toppenfin i alla fall!

Hoppas det var ok att jag snodde några bilder Emma, säg till annars!


pussss


Ja, ser ni hur fin han har bilivt?!

favoritbilder

Tänkte lägga upp vid olika tillfällen, favorit bilder på mig & sherdil, flax, filuren och Rippert! Hoppas detta uppskattas :)

Dom första kommer senare ikväll :D


Lördag och söndags ridning

I lördags red jag & Lussan ut i skogen med Rippert & Kungen, mest skritt och trav för Rippert har gått hårt hela veckan och Kungen har fått IR-behandling. Men herregud vilken trav Rippert hade! Vi svävade fram och han var så mjuk och fin! Så underbart :D

Och idag var han också så sjukt fin och duktig! Red ute i skogen på en stor gräsplätt där det är super att rida.
Började med att trava fram honom i båda varven på lite halvlång tygel och sen kortade jag den och gjorde ganska mycket övergångar från skritt-trav-skritt-trav och halvhalter och det funka bättre idag än vad det gjort innan! Sen red jag lite skänkelvikningar för att få honom los och avspänd och lite lägre i formen utan att bli stark, skänkelvikningarna blev väll inte super men han kom i rätt form och blev väldigt avspänd i kroppen! I slutet av passat blev det lite galoppjobb vilket är nyttigt för honom då han är lite lat i galoppen.. antingen springer han eller så "gungar" han. Men idag fick vi super fin galopp utan att han blev stark och ville springa iväg! Helt underbart ridpass idag! Är så nöjd med Rippert och min ridning, idag funkade allt bara så perfekt :D


världens finaste häst! <3


fredagsträning

Tränade för Pontus i fredags och det gick super! Rippert gick så fint, avspänt och helt rund i hela kroppen :D
Red honom på gagbett och det funkade skit bra! I slutet hoppade vi ett hinder, först i galopp och sen i trav och även det gick riktigt bra! Ibland rusar han mot hindret i galopp och sticker efter men i fredags var han lugn både innan och efter även om vi kom lite stort någon gång! Och vilket scoop och spänst han hade i sprången, underbara häst!
Sen när träningen var slut fick jag & Rippert travhoppa lite, mest lydnadshoppning. Och det gick super! Han fuskade någon gång och kom i kortkortgalopp (när man hamnar i den galoppen går det inte att få trav) men så snabb han vart i benen då min lilla buse! Dom två sista hoppen kom vi i super bra trav och han hoppade super :D


jag älskar dig , mitt hjärta <3


hahaha

Min första tävling, med min första ponny.
fan vad kasst jag hoppar haha!
Men gud vad fin hon är, åh vad jag saknar henne just nu.

Queens Sentier <3




I've got you on my mind

Monté idag.
det gick riktigt jävla dåligt, fyfan vad kasst jag red!
First gick så fruktansvärt bra, hon låg perfekt på bettet, varken tog det eller var alldeles för stark. Men jag sabbade allt för mig själv. Men ska vara glad för att jag har fått First att gå så bra. Det är en svår häst och rida, inte många som gillar henne. Hon kan vara förjävlig mot en, bocka, stegra, sticka & ta bettet, bland annat. Och nej, jag säger inte att hon inte gjorde detta idag, för det gjorde hon men jag älskar det.
1 uppvärmningsvarv, 3 intervaller och 1 varv nedskrittning.
uppvärmningen var hon på, gick perfekt. Dock hade jag för korta läder och mina knän blev helt slut.
vi red i motvarv och sen vände vi och skulle rida intervallerna i rätvarv. Typ alla hade satt igång och travat och då had inte vi vänt ännu så First får dampet och reser sig lite bara, vänder 180 grader och tänkte sticka. Men det var jag beredd på så höll in henne. Då reser hon sig en gång till, denna gången rejält faktiskt. Men sen fick jag fram henne och vi satte igång och då gick det hyftsat bortsett från min riding i alla fall.

en häst gick omkull idag när jag tog in henne från skritten. Blev rädd i stallet och hoppade till och glömde landa på benen så hon landade på sidan. Jag blev ju ganska skräckslagen när jag ena sekunden ska gå in i boxen och sen andra sekunden ligger en häst på golvet.. det är inget bra golv i travstallet precis, tyvärr .

Snart ska jag lägga ut en pinsam video från min första "tävling", 17 maj 2009, hahah jag var så stolt då..


First Time <3


min älskling

jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå om du inte ser på
och färglös som en tår blir jag
utan dina andetag

du är det finaste jag vet
när allt annat är falskt och fel
och jag bara går ner mig
så finns du där vid min sida
min guldklimp
mitt hjärta
min älskling
det finaste jag vet



mitt hjärta slår för dig ♥


you are the air i breathe

 Min älskade ponny, min fina ängel, jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att få vara vid din sida.
Men kan heller inte med ord förklara hur mycket jag saknar dig. Varje gång jag ser dig, ser jag min lycka. För utan dig kan jag inte vara glad, och utan dig har jag inget och kämpa för. Du har alltid funnits där när jag har behövt det. Du var den enda som fanns där för mig när jag inte längre ville leva. jag älskar dig<3

Första gången jag såg dig.
Visste jag att det var början på något stort.
Många sa att jag hade gjort fel.
Isåfall var det bästa misstaget jag gjort.

Du var envis och ibland dum
Du bockade och bet mig
Men jag lärde mig att vara kvick
Efter blod svett och tårar
Växte tilliten fram.
Jag är glad att det blev vi
Även fast resan har varit slitsam.

känslan av att känna din lycka
när vi tar en flänggalopp på ängarna
när vi står i stallet och myser
eller när vi lastar ur dig ur transporten
får mig att känna mig stolt
du är äkta bevis på vad lycka innebär

Jag vet att det kommer en dag
där vi måste skiljas åt
jag vågar inte tänka mig
hur stor saknaden kommer vara
Men vad som än händer
Kommer jag alltid älska dig.






kärleken är oslagbar<3

Every move is magic

oh crap, i did it again.. sorry duuude!
nä men helt seriöst, ska försöka blogga igen, men som de har gått de andra gångerna så kan jag inte lova något längre. För så jävla kass är jag faktiskt. Men ska försöka bli bättre!
Ja, nu under två månader har mitt liv varit ett stort helvete rent ut sagt. Jag har fått prick på skolan, jag blev anklagad för ölflak som inte var mitt och så vidare. Gick så långt att jag blev uppskickad till UPM (ungdoms psykiatrisk mottagning typ), men jag avbokade andra gången för jag vill inte bli behandlad som ett riktigt deprimerat barn, för ärligt talat så är jag verkligen inte det. Men skit samma.
i början av året tog jag ett stort steg utför och ramlade ner i en helvetes svacka. Men nu har jag klättrat upp igen och känner verkligen att livet börjar gå mot toppen igen. Har fått sommarjobb, riktigt toppen faktiskt!

över till hästdelen!
Ja, med montén har det gått riktigt bra, rider och kör en travare som heter First time. Det är en riktigt jävla rolig häst, men kräver en del. Blir lite för taggad och stegrar ibland och är lite dum, men fan vad rolig hon är! älskar sådanna hästar. Har tränat för nordens bästa galopp&monté jockey och tränare (!!), hans kommentar var "riktigt riktigt bra." sen har jag inte ridit så jäkla mycket monté.
Förra tisdagen hoppade jag Flugan på lektion. Och ja, det gick som det gick. Hon är 156 typ så väldigt liten. Men gick ganska bra, fick hålla henne som fan dock.

På kvällen var det hopptävling med stilbedömning. Och ja, jag var med! Med Dido, sto, cirka 165 cm hög.
e: Amiral
u: Dramatik          ue: Iran

Ja, det verkligen pissregnade när jag satt upp så fick skritta rundor i ett av ridhusen. Satt igång och travade och hon gick riktigt fint! Galoppen kunde hon ha arbetat mer med bakpartiet, men gick hyfsat. Bytte galopp några gånger och tränade på att öka och korta galoppen så hon verkligen lyssnade på mig, vilket gick toppen! 
Ajja, kom till slut in på framhoppningen. min första tanke var "helvete vad höga hinderna är", men efter att hoppat de så var det inte alls så högt. hoppade fram och hon gick bra.
Väl inne på banan insåg jag att de hade bytat håll på ettan för annars skulle de bli allt för snäv sväng mot tvåan.
1 gick bra, rider mot tvåan och helt plötsligt hoppar jag femman?! hahah, så fick hoppa om skiten och då kom jag bra på tvåan, sen gick resten av banan perfekt! Fast blev lite sur för 4an var riktigt hög i jämförelse med de andra. De hade även verkligen maxat banan men det gick toppen i alla fall!

Fick 35/40 poäng så är väl nöjd, dock -3 i och med att jag hoppade femman istället för tvåan. Men supernöjd ändå.
Kommentaren blev "våga tro på dig själv du är duktig!".
Så nu ska jag försöka att komma ut och tävla lite, men måste skaffa häst först, haha.

PUSS!

Jag & Dido.

Banan, som var allmänt cp, hoppas ni förstår den!

/ Vendela


pay & ride 11 maj

Var på pay & ride i Lomma idag och det gick super! Hoppade 90 & 1 meter :D
I 90 fick vi in ett super bra rytm och tempo och vi hade bra galopp utan att han blev springig! fick dock ett stopp pga av att jag inte fick tillbaka honom innan svängen och tappade yttersidan och sen blev allt pankaka.. men la en volt och sen gick det super på sista hindert!
I 1 meter så gick allt super han hoppade som en gud och hade bra galopp, rytm och tempo och han blev inte stark och vi blev felfria! wiiee första gången vi tävlar 1 meter tillsammans! Super hästen <3

Den 22 maj ska vi till Henriksdal och hoppa, någoon mer som ska dit ? :)




hoppträning för mackie

Idag hopptränade jag för en annan tränare, Mackie, och det gick inte alls bra. Han drog mest runt med mig och gjorde lite som han själv ville.. men stundtals gick det hyfsat. Men det kan ju inte alltid gå bra!


ledig dag

Har varit ledig idag! Så skönt :D tog sovmorgon idag och sov till 10, länge sen man sov så länge!
Cecilia har varit här hela dagen och vi har haft myspys med film & kakor! Var ute och fixade hos Rippert också, han fick vilodag idag men imorgon blir det hårdträning :) ¨


nya saker

Rippert ska få ett nytt träns och nya benskydd! :D
Hittade en sida där det var rea så kunde inte låta bli, haha! Han komemr bli så glad min lilla häst!
Ska även köpa nya täcken & schabrak sen! Men måste skaffa lite pengar först, hahaha




saknar mitt hjärta så mycket

Med denna text vill jag visa hur mycket det du gjort för mig har betytt och hur mycket jag älskar dig.

Du är mitt allt, min själ, du är min kärlek och mitt liv. Du är mitt hjärta, mitt hopp, det är dig jag lever för.

Den dagen du kom till mig då vände allt, vi fann varandra direkt. Det var något speciellt mellan oss.

Du har gett mig så mycket glädje. Du har alltid funnits där när jag behövt det.  Jag behöver dig för att kunna leva.  Du har alltid ställt upp i alla lägen, du har hjälpt mig så oerhört mycket.

Det var du som fanns där när jag var ledsen, det var du som tröstade mig varje gång. Det var du som såg när något inte stod rätt till, när alla andra bara gick förbi då stod du där och väntade. Det var du som la din mule mot min kind och blåste din varma andedräkt, som gav mig nytt hopp och styrka.

Det känns som jag svikit dig så många gånger, men du har alltid förlåtit mig och stannat kvar. Hade det inte varit för dig hade jag aldrig suttit här idag och kunnat känna denna glädje och stolthet över att få ha en sådan underbar vän som dig!

Vårt första möte, det var kärlek vid första ögonkastet! Du har ändrat mig, till en bättre människa. Du har fått mig att inse livets mening. Du har lärt mig så mycket, fått mig att tro på kärleken. Du fick mig att se ljuset i livet och det är du.

Du fick mig att se att det är värt att leva, att det fanns något gott i livet. Att man inte bara kan ge upp när det är svårt.. utan dig hade jag aldrig klarat det. Du har ställt upp så otroligt mycket för mig. Så mycket du gjort för mig, kan jag nog aldrig ge tillbaka.. även om jag ger dig allt. För det är tack vare dig jag lever idag, du räddade mitt liv. Ingen kan göra något så stort för mig som du gjort. Det går inte att beskriva den lycka jag kände tillsammans med dig.

Du har funnits där i alla lägen, så många gånger jag har fått gråta i din man och du kommit med din mule och tröstat mig. Du har alltid lyssnat på mig när jag behövt någon att prata med. Det var bara dig jag vågade prata med. Du fanns där när alla andra försvann. Du fanns där när jag mådde som värst, när jag inte ville leva längre. Du fanns där när jag försökte avsluta mitt liv, men du fanns där och stoppade mig. Det var du som höll mig kvar.. Det var du som gav mig hopp och styrka och en massa kärlek. Du värmde mitt hjärta som ingen annan kunde! Du gav mig kraften att kämpa vidare.

Utan dig är livet så mycket svårare, allt känns så mycket tyngre.. Jag behöver dig, det är du som får mig att orka kämpa. Du har byggt upp mitt självförtroende och helat mitt hjärta. Du har gjort mig till människa. Du gav mig en själ och viljan att lyckas! Du har fått mig att stå på egna ben, att klara mig själv i livet. Jag släpper dig aldrig, du kommer alltid leva kvar i mitt hjärta!

Jag är så tacksam för allt du gjort för mig, bara det att du funnits där för mig i alla lägen. Att du hjälpt mig vända livet som du gjort, är den finaste gåvan jag kunnat få.

Vi hade en helt fantastisk tid tillsammans och jag kommer aldrig glömma våra otroliga minnen. Det går inte att beskriva hur mycket du betyder för mig och hur mycket jag älskar dig! Vår kärlek till varandra är enorm.

Under tiden jag skrivit denna text har många minnen kommit upp, jag har gått tillbaka i tiden från första gången jag såg dig fram tills idag. Det var varit en helt underbar tid.

Det har inte varit lätt att skriva detta, alla minnen som kommer tillbaka, alla känslor och saknaden till dig. Tårarna rinner ner längs kinderna, både av lycka och av saknad..

Jag ska vara vid din sida när du tar ditt sista andetag, jag ska sitta där med ditt huvud i mitt knä och klappa dig. Ge dig den kärlek och trygghet du förtjänar en sista stund..

Tack för att du finns, hjärtat!
och allt du gjort för mig.


saknar mitt hjärta så sjukt mycket :( <3



första pay and riden

Idag hoppade jag & Rippert vår första Pay and Ride tillsammans! Första gången vi är ute på "tävling" tillsammans, därför vi hoppade pay & ride :)
Vi hoppade 90 cm och Rippert var en gooood boy! På framridningen var han väldigt lung och fin och lyssnade bra på mina förhållningar och lyssnade framåt. På framhoppningen blev han lite stark efter hinderna men jag hade ändå kontroll :) och inne på banan var han helt fantastisk! Han var lung och inte alls stark och lyssnade super bra på mig! Lite ridfel från min sida på dom två sista hinderna så vi fick två stopp.. men rytmen och känslan var fantastisk! Är super nöjd :D nu taggar vi inför den lokala tävlingen på söndag!


gooood boy! <3


RSS 2.0