regn regn och regn!

Regn regn och regn, mysigt! Man får sånna vårkänslor av allt regn! Någon mer än jag som får det??

Idag har jag varit ute och ridit lilla Rippert och precis när vi skulle rida iväg började det regna. Rippe tyckte inte alls om regnet, han ville bara springa ifrån det.. men efter ett tag så blev han lite lugnare. Hade lite konditionsträning med honom, red på "ovalen" ute i skogen. En perfekt plats att ha konditionsträning på! Travade några varv sen blev det galopp några varv, sen gick vi in på en volt och tränade lite lydnad, han måste lyssna bättre på handen och inte bli så stark. Men han blir bättre och bättre min fina lilla häst <3

Filuren fick vila idag eftersom han inte är van vid att bli riden, så vi får ta det lite lugnt nu i början och imorgon eller på lördag ska han börja galoppera lite smått! Så skönt att allt går framåt :)




tidsinställt inlägg

Godmorgon! Detta är första gången jag gör ett tidsintsällt inlägg så vet inte om det kommer fungera så bra, haha!
När detta kommer upp på bloggen så sitter jag hemma hos mormor i Lund och äter nybakade bullar och dricker kaffe innan jag beger mig till skolan, börjar halv 11 och slutar halv 5, dryg dag.. Men sen blir det stallet, ska rida både Rippe och Filuren imorgon! Längtar tills jag ska till Rippe imorgon, har inte sett honom på en hel dag nu och saknar honom :(

Och om jag har riktigt tur imorgon så kanske pappa kommer hem med en iphone till mig imorgon! Hoppas hoppas hoppas :D
Hans jobb har bytt ut sina Iphone 3 till Iphone 4 så då blir alla 3:are över så då kanske jag kan få en! Håller tummarna! (y)

Ha en bra dag allihopa! Kommer ett inlägg senare på kvällen om min ridning :)


Filuren är på gång!

Godkväll alla fina människor!
Har inte skrivit på länge.. men ska ta mig i kragen och skriva mer!
Denna veckan har jag ridit båda mina fina hästar och dom har varit super duktiga båda två :D

Rippert har fått busa ute i skogen och hoppa lite stockar både igår och i förrigår och det tyckte han verkligen var skojigt! I måndags red jag barbacka och han var jätte duktig och blev glad av att slippa sadeln så det blev lite småbockar efter en stock, haha söta lilla rippe! Igår hade jag sadel så då blev det lite mer träning för honom, tränade mycket på övergångar mellan galopp och trav då han gärna spänner sig och inte vill ta trava utan mer galopperar på stället.. men det gick faktiskt ganska bra!  
Idag fick han vila och det tycker han är skönt, han har gått ganska hårt ganska många dagar nu så det fötjänade han verkligen! finaste hästen <3

Har börjat rida lilla Filuren nu igen! går faktiskt hyfsat bra, i måndags gick det super, i tisdags gick det sådär.. men idag var han jätte duktig! Fast pappa fick hjälpa till lite i början och jaga oss med lånpiska för att han ska gå framåt. Han tror att det fortfarande ska göra ont när han travar så han försöker resa sig eller lägga sig ner och rulla.. haha knäpp häst! Men när han travat några varv inser han att det inte gör ont längre och då svarar han mycket bättre framåt och tycker det är riktigt kul! Blev till och med några galoppsteg fast det var inte riktigt planerat, men Filuren tröttnade på att bara trava :) På fredag ska han få börja galoppera lite smått, inte alls mycket. Ska ta det lungt med honom så han kommer igång lungt och fint och inte gör något så han får ont igen..
Och imorgon eller i helgen ska vi lägga ut annons på honom.. kommer bli sorligt att sälja honom :/ men det blir bäst så för oss båda. Om man älskar någon måste man göra det som är bäst för den!

Nu ska vi även leta upp lite tävlingar som jag & Rippert ska åka iväg på, längtar! :D

Slänger upp en bild på Rippert och en på Filuren, mina fina hästar!





Övningar

Övning 1.

Ett ridpass för inte så lång tid sedan red jag enr riktigt bra övning. Du rider skänkelvikning från medellinjen ut till kvartslinjen. Där ska en travbom ligga och cirka två meter efter kommer ett litet kryss. Efter hindret, rider man rakt fram i galopp cirka tio meter. Efter det bryter man av till trav och rider skänkelvikning mot medellinjen. Efter detta byter man varv och upprepar övningen.

Denna övning är, enligt mig, en väldigt bra övning för hästar som behöver träna på att lyssna på ryttaren, samla sig och inte rusa iväg mot hinderna, utan komma kontrollerat "runt hela banan" så att säga. Även en rolig övning om man bara ska lösgöra hästen, min häst blev väldigt mjuk efter några vändor av denna övning.

Kul och härlig övning!


ny design

Har hållt på i 4 timmar och 30 min med att fixa designen. Det har varit riktigt krångligt faktiskt, headern har inte velat flytta sig som jag har velat. Idag jobbade jag med headern i internet expolorer, så i slutet såg allt ok ut. Men när jag kollar i google chrome så ser de jättefult ut!

Så fråga till er läsare: hur ser det ut för er? och vad för internet har ni?

Jag hoppaas mathilda blir nöjd, jag gillar och överraska henne. Och du Mathilda när du läser detta så smsa mig!


wiihoo Vendela kommer till start (hoppas jag?)

Hejsan bloggen!
Jag har inte bloggat på ett tag, känner att jag måste sätta igång med det ordentligt nu, börjar bli pinsamt!
jag tänkte köra lite info om mig igen (för de nya läsarna!).

Jag heter då Vendela Caesar, det var jag som startade bloggen som en överraskning till Mathilda. Hon har varit riktigt duktig på att blogga, det har inte jag varit. Men jag hoppas på ändring nu.
Jag går på plönningegymnasiet, som ligger beläget i Harplinge, utanför Halmstad. På plönninge går jag Naturbruk - ridsport - monté. Varför jag gör detta? Det vet jag inte ens själv, rider dock vanliga lektioner med.
På plönninge går det en hel del maskinkillar (jadu, de som känner mig hade frågat mig hur jag hade överlevt utan dessa underbara individer), som har blivit som brödrar. Jag bor där uppe så nu har jag en familj på ungefär 200 elever, ganska chill ändå.
Jag rider inte så jättemycket just nu, delvis för att jag uppenbarligen HATAR vädret, men även för att jag inte har någon häst och rida på, vilket är ganska användbart om man ska rida.

Har hjälpt min kompis och rida in hennes Welsh Cob, Princess. En ponny som har tagit mig från hobbyryttare till något mer satsande men var tvungen att lägga ner eftersom jag flyttade upp till plönninge och inte kunde ta med henne. slänger upp en bild på henne sen.

Jag kommer väl mest blogga om träningar, jag kan ganska mycket övningar för alla olikas sorters hästar och problem. Så nååågon som vill ha övningar? Annars ger jag er övningar en gång i veckan. Kommer väl även att blogga lite om ridpassen jag har på plönninge, för visst har vi dom med.


jag älskar dej min fina ponny <3

svar på komenterar

Postat av: Fredrika Källström

jättefina hästar! varför har di inte kvar dom..? "/

Jättefin blogg, kram!
http://tavlingsduon.blogg.se/

SVAR: Tack! :)
Hästen på bilden längst ner växte jag ur, han är en D-ponny och hästen på översta bilden fick vi tyvärr ta bort pga av skador i frambenen :'(

Tack, vad glad jag bilr! :') kram på dig med!

Vill tacka för alla fina komentarer, blir alltid lika glad :D


saknar er så mycket

Vissa dagar kommer saknaden ifatt en.. man lyckas trycka bort den ett tag men till slut kommer den ifatt en

När ni fanns i mitt liv var allt perfekt, jag var glad och lyckig. Ni gjorde mig lycklig, ni var det bästa jag hade och jag älskade er över allt annat! Ni var mina bästa vänner och det är ni fortfarande. Ni kommer föralltid leva kvar i mitt hjärta. Jag saknar er mina fina älsklingar... <3



SHERDIL & FLAX , jag älskar er.


dagens vill ha

tänkte börja ha en "dagens vill ha" lite då och då :)
ni som läser bloggen får också gärna skicka in bidrag på vad ni vill ha! hade varit skoj med tips och ideer!


dagens vill ha är ett turkost schabrak från Scapa. tycker det är riktigt härlig färg och har bra passform!


våren är på väg

Äntligen lite sol och vårväder! blir så glad av det :D

Har varit ute i stallet hela dagen och fixat hos hästarna och kollat på sadel till Rippan! har kanske hittat en som ligger bra på honom, Katarina ska hjälpa oss att kolla på måndag :)
sen körde jag & pappa och hämtade Rippetippan och körde honom till Löddestallet för att rida. Red ute i padocken i det fina vårvädret! Gjorde lite repris från gårdagens träning mest för att få in den rätta känslan och alltid bra att repetera! och det gick riktigt bra idag med :D
jobbade mycket på att sätta honom lite i galoppen istället för att bara vagga när man kortar honom, gick faktiskt väldigt bra och han satte sig lite mer idag än igår, framsteg! 
 
När jag värmt upp red jag över sockerbitar med 4 galoppsprång mellan och försökte få in 4 jämna språng, gick super! igår blev han lite stark och ville dra iväg över sista men idag gick han lungt hela tiden! good boy!
Sen höjde vi hindret lite, hoppade bara lågt mest träningshoppning, för att få honom att vänta och inte rusa mot hinderna. två gånger tog han 3 steg i stället för 4 men dom andra gångerna gick det super! :D

Är väldigt nöjd med ridpasset och han är super duktig på vanligt bett!
Filippa tog några bilder och dom kommer antingen senare ikväll eller imorgon :)


bjuder på en bild på min underbart fina häst! <3


bästa rippert!

Markarbetsträning med Rippe idag! gick riktigt bra :D
red på vanligt tredelatt bett idag och han lyssnade super på det!
blev lite stark när vi hoppade men inte så som jag trodde han skulle bli.

vi började med att öka traven på långsidorna och korta den på kortsidorna och samma i galoppen, gick super!
sen gick vi in på en volt där vi skulle snabbt ta skritt, trav, skritt, trav, skitt, galopp, skritt, trav, halt osv. hela tiden. gick jätte bra, fast Rippe blev lite taggad när vi hade galopperat så han tänkte mer framåt än samlat sen i traven, men det får vi jobba på!
sen red vi över 2 bommar (ungefär 40 cm) där vi skulle få in 4 galoppsprång mellan, gick väll hyfsat.
när vi kom in bra gick det super, men han vill gärna slänga sig över sista bommen, han blir lite lång även om vi ligger super, så vi får träna vidare på det! men han lyssnade bra på min sits och i slutet gick det bättre.

sen började vi hoppa lite, kom in i kort galopp över en bom på marken, sen två hinder (40 cm) med ett galoppsprång mellan sen två galoppsprång till hinder (50 cm) och sen tre till ett hinder på typ 60 cm. detta tyckte Rippe va jobbigt och tyckte vi kunde springa snabbt igenom så vi blev klara.. så jag fick jobba väldigt mycket med det. efter ett tag insåg han att han inte bara kunde springa så snabbt han ville utan att han faktiskt var tvungen att lyssna på mig, haha :)
sen höjde vi hinderna och slutade på ett hinder på ungefår 110. hoppade inte så högt eftersom han inte riktigt har muskler för denna övning, men dom kommer!


BÄSTA RIPPERT! <3


Dagens ridpass!

Aaaahh Rippert var bäst idag! allt funkade så otroligt bra, han var mjuk och fin och väldigt avslappnad!
Travade och galopperade ganska mycket idag så han fick lite konditionsträning och inte är helt överpigg imorgon när vi ska hoppträna, haha :)
gjorde lite volter, varvbyten och lite skänkelvikningar i traven och det gick super! han lyssnade bra och höll fin form! gjorde även lite tempoväxlingar för att se så att han är framme på skänkeln och lyssnar tillbaka vilket han gjorde hur bra som helst!

efter ganska mycket travande fick han en liten skrittpuas med tempocäxlingar, volter och stälde honom både utåt och innåt för att mjukna upp honom.
sen tog vi lite galopp, började i vänster varv och där har han testat mig lite och försökt öka galoppen och bli stark, men idag gick det riktigt super duper bra! han var helt under mig, både framme på skänkeln och lyssnade på handen, krotade galoppen lite och sen ökade jag den sittandes, och efter några varv bytade jag varv och gjorde samma sak där, gick helt perfekt!!
sen fick han en kort skittpaus för att hämta andan :)
sen tog vi lite galopp igen och då stod jag i fältsits och ökade galoppen lite och sen kortade jag den igen, och det gick jätte bra och han lyssnade direkt på min sits, när jag satte mig i sadlen kortade han galoppen nästan helt själv! gjorde detta i båda varven och gick lika bra i båda! :D
sen fick han trava av sig på långa tyglar och stäcka på halsen vilken han tycker är väldigt skönt!

är vädligt nöjd med ridpasset idag, både min egen ridning och Rippert! världens bästa häst <3


finaste och underbaraste hästen <3


Födelsedagskalas!

Har nästan precis kommit hem från födelsedagskalas hos min kusin Emma! Min fina och underbara kusin är redan 7 år , tiden går för fort :o
Så härliga kusiner jag har , har lekt ute i sandlådan och med bilar! har även lekt spöke, hahaha :)
Melodifestivalen var ju bara för dålig :o alltid fel låt som vinner ... Oh My Gud skulle ju vunnit!

I förmiddags var jag och red Rippe och longerade Filuren!
Rippert var super bäst! vi hoppade ett räcke mest som lite träning inför onsdag då vi ska på hoppträning :)
började med ett kryss sen la vi det som räcke och vi hoppade 110. Han tycker det är så fruktansvärt kul och blir alltid så glad när man hoppar! finaste hästen <3

Filuren var för vild idag! han tyckte inte alls att det var särskilt spännande att bara trava & skritta så han tog egna beslut och tog galopp, bockade och fick även in en stegring här och där mitt i galoppen :o
där var något väldigt läskigt i ena hörnet så han var ju bara tvungen att spänna hela kroppen och bete sig som värsta hingsten , hahaha galna hästen :)
imorgon ska han longeras 20 minuter och på måndag ska jag börja rida honom! spännande..




häst är bäst :)

Har ridit Rippert och Lady Liten idag och Filuren blev longerad!
Rippert och jag skrittade ut barbacka i skogen! riktigt härligt :) fina hästen <3
Lady Liten var pigg och lite springig men blev mycket bättre i slutet , hon fick även ta några små skutt vilket hon tycker är skoj!
Filuren var helt vild idag, hahaa.  tyckte de var tråkigt att bara skritta & trava så han tog lite egna beslut och tog lite galopp och en massa bockar! och han ville inte alls lyssna på mig .. hahaha bus hästen <3
på måndag ska jag börja rida min lilla vilde, får se hur det kommer att gå haha :)




jag vill ha!

Hejsan, har gjort en liten bild på saker jag vill ha!
en dag så ska dessa saker bli mina :')


finns en massa annat jag också gärna vill ha!
tänkte ha en sån här någon gång ibland :) har ni tips på fina hästsaker får ni gärna skicka dom!
antingen som komentar eller skicka till mailen, [email protected]

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska bli klar så hon kan köra mig till stallet.
mamma är segare än segast när det gäller att köra mig till stallet, men jaja..
kommer nog ett inlägg ikväll om min ridning idag :)

vill bara säga STORT GRATTIS TILL MARINA EKBERG!


klagodag

Hejsan gott folk! detta har väll varit en helt okej dag, hemskt väder dock.. blir så trött och ledsen av sånt väder :(
vill ha vår och sol, men jaja, man får göra det bästa av situationen!
har varit i skolan och sen hålsat på på mammas dagis och lekt med barnen, mycket skoj! sen blev det stallet, skule longerat Filuren men det gick inte så han fick traska en lite runda istället.
Klockan sju hade vi privatmöte i stallet, vilket var väldigt trevligt.. halv 8 kom Gisela med Rippert så då red jag honom, och det gick riktigt bra! duktigaste och finaste Rippert är min nu! <3<3<3
var hemma vid kvart över nio och nu har jag gjort klart min läxa och nu ska jag bara ta det chill!

känner att jag måste få klaga av mig lite idag.. stör mig på vissa människor! folk som inte vågar stå för det dom tycker och som inte kan inse att dom också kan göra fel! det är inte vara andra som gör fel.. och som misstolkar allt och blir sur för att dom tycker att det var kritik mot dom. åh blir så jävla trött på sånt, för helvete väx upp!




vännskap är en stor del av ens liv och
jag tänker inte slösa bort min vännskap på dig mer.
tänker inte slösa min tid på dig
för du förtjänar den inte.
är så trött på att försöka rätt till allt
men kan knappt ens få en blick tillbaka.
så nu är det upp till dig om du vill
behålla våran vännskap.




slänger in en bild på mitt hjärta som jag saknar så fruktansvärt mycket , <3




tack för denna tiden

allt har en början
allt har ett slut.
trodde det skulle vara vi föralltid
men livet blir inte alltid som man tänkt sig.
är glad för tiden jag fått med dig
och nu får du ge någon annan den glädje du gett mig
du är en underbar vän
och en underbar individ.
du har så stor personlighet
så man kan bara älska dig!
du kommer alltid finnas i mitt hjärta
för du är speciell.

du är så fin, vännen min.
tack! <3


heldag i stallet :)

Härlig dag i stallet idag med härligt väder! har varit och ridit finaste Rippert idag och det gick riktigt bra!
red lite "dressyr" på honom, och han höjde upp ryggen i traven, kände riktigt hur han sköt upp den och fick mycket stadigare och finare form! duktiga lilla rippetippe <3
sen var jag & catarina och hämtade ut Filurens lugnande så han kan gå ut i stor hage! vilket han blev väldigt glad över.. gick runt väldigt länge och bara kollade och såg allmänt lycklig ut, haha. efter ca 40 minuter kom han på att det faktiskt gick att springa i hagen nu så då tog han en runda och fick in ett X antal bockar hahaha busiga lilla hästen! <3

har jobbat idag också och tjänat lite pengar så nu kan rippert få en massa nya fina saker :D
mockade till lite hästar och höll i teorilektion för knattarna, gick riktigt bra och det var väldigt kul!
hade ridlektion för en knatte grupp igår också och fick massa beröm och en tjej tyckte det var den bästa ridlektionen någonsin, haha söta små barn! :)

imorgon är det skola igen.. sen blir det stallet och longera min vilde! första gången han faktiskt får springa på mer än 1 månad, får se hur det går ;)




återbesök hos veterinären

Hejsan, idag var jag och pappa på åter bexök hos veterinären med Filuren och det gick ganska bra.
han var mycket bättre men inte helt hundra, men nu får han börja gå i stor hage fast han ska få lite lugnande så han inte springer så mycket och skadar sig mer..
om en vecka ska jag få börja rida honom en liten sväng i skritt & trav och pyttelite galopp, äntligen!

på eftermiddan var jag först hos rippert och skrittade ut en runda och sen jobbade jag!
höll en ridlektion för nybörjare och det gick faktiskt bra, fick mycket beröm! :D




underbar dag i stallet :)

Hejsan i Vårsolens strålande glädje!
Idag har jag varit i stallet hela dagen och det har varit super härligt!
Ridit Rippert, Lady Liten & skrittat Filuren och alla tre var väldigt duktiga, är så glad att jag har så fina hästar att rida varje dag. det är livet! 

Red Rippert i Dagstorps ridhus idag med Mattias och Gisela var med och fixade hinder till oss. 
Först red jag fram i trav & galopp gjorde lite tempo övningar och lite volter och kände så han var med mig och lyssnade framåt och bakåt. sen började vi hoppa lite, först ett lågt kryss som vi sedan höjde. sen gjorde Gisela det till ett räcke på 110 och det hoppade vi några gånger och sen hoppade vi oxer. först på 90 cm och sen 110! 
så härlig känsla att få hoppa igen!! 
och kan även meddela att Rippert numera är MIN häst!! :D:D:D <3<3<3 

Lady Liten red jag ute i paddoken och hon fick också hoppa lite , ca 50 cm och träna på anridningen som hon har lite svårt för. men det gick fintfint och hon var så glad att rida utomhus :)

Filuren var super duktig och lugn idag! skulle först ridit honom ute men mamma tyckte det var läskigt att gå brevid när han busade så jag fick gå in .. men det gick jätte bra där inne! och jag kunde skritta hela passet helt själv! :D duktig filuren <3
imorgon ska Filuren på återbesök hos veterinären , hoppas han är bättre


MIN HÄST! <3


besiktning av rippert

HEJSAN GOTT FOLK! idag var det besiktning av Rippe och han gick igenom utan en enda anmärkning!!!
han var helt frisk och helt perfekt :'D
är så glad, wiieeeee!

red rippert idag och det gick super!
går bättre och bättre hela tiden :D
fina fina fina rippert <3

filuren var väldigt lung idag faktiskt!
stegrade bara 1 gång och bockade några gånger, men är nöjd med honom :)
min häst är lite smått tokig i mellan åt... haha när jag stod och mockade till honom stod han hela tiden och skulle pussa mig i huvudet och skulle kela haha och när jag böjde mig fram la han hela sitt huvud på min rygg som en kudde, hahaha undebara lilla häst <3

har även ridit göte idag!
och det gick hyfsat bra :)
första gången jag red honom "på riktigt". har varit med och ridit in honom i skritt och trav men idag red jag som vanligt på honom och det var super kul!
travade och galopperade lite i ridhuset sen red jag lite över en bom :)
ska passa honom tre dagar vecka 11, därför jag red honom idag!

sen skrittade jag ut en runda på Lady Liten med sällskap av ANNA & brunte!
myyysigt :) <3





ridit rippert

Godkväll allihopa!
kom hem från stallet för ungefär en halvtimme sen och nu tänkte jag skriva lite om dagen i stallet :)
kom dit och mockade och fixade mat till Filuren & Hubbe!
och gjorde fint till Filuren i hans sjukhage :)
vid halv åtta kom pappa och då körde vi till Rippert!
gick super bra när jag red Rippert! går bättre och bättre hela tiden :D

red på en volt och gjorde tempoväxlingar och jobbade honom i form, gick super!
fick in en super rytm i trav & galopp och han vart väldigt balanserad.
ställde honom både inåt och utåt på volten och han tyckte det var väldigt jobbigt att trava och galoppera på volten i kort galopp!
imorgon ska vi besiktiga Rippert! så alla måste hålla tummarna klockan 2!!!






RSS 2.0