bästa rippert!

Markarbetsträning med Rippe idag! gick riktigt bra :D
red på vanligt tredelatt bett idag och han lyssnade super på det!
blev lite stark när vi hoppade men inte så som jag trodde han skulle bli.

vi började med att öka traven på långsidorna och korta den på kortsidorna och samma i galoppen, gick super!
sen gick vi in på en volt där vi skulle snabbt ta skritt, trav, skritt, trav, skitt, galopp, skritt, trav, halt osv. hela tiden. gick jätte bra, fast Rippe blev lite taggad när vi hade galopperat så han tänkte mer framåt än samlat sen i traven, men det får vi jobba på!
sen red vi över 2 bommar (ungefär 40 cm) där vi skulle få in 4 galoppsprång mellan, gick väll hyfsat.
när vi kom in bra gick det super, men han vill gärna slänga sig över sista bommen, han blir lite lång även om vi ligger super, så vi får träna vidare på det! men han lyssnade bra på min sits och i slutet gick det bättre.

sen började vi hoppa lite, kom in i kort galopp över en bom på marken, sen två hinder (40 cm) med ett galoppsprång mellan sen två galoppsprång till hinder (50 cm) och sen tre till ett hinder på typ 60 cm. detta tyckte Rippe va jobbigt och tyckte vi kunde springa snabbt igenom så vi blev klara.. så jag fick jobba väldigt mycket med det. efter ett tag insåg han att han inte bara kunde springa så snabbt han ville utan att han faktiskt var tvungen att lyssna på mig, haha :)
sen höjde vi hinderna och slutade på ett hinder på ungefår 110. hoppade inte så högt eftersom han inte riktigt har muskler för denna övning, men dom kommer!


BÄSTA RIPPERT! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0