Nu ska jag en gång för alla.

Nu ska jag en gång för alla berätta ordentligt om Tara hill, ponnyn jag rider.
Allmänt:
Det är ett sto på sjutton år, som varit ute en del på banan, och fullkomligt älskar och hoppa! Hon har en otrolig hopptalang, flyger över hinderna hur lätt som helst, riktigt mysig och rida!
Hon är korsningsponny, arab & connemara, utseendemässigt är hon väl connemara, men hon har sina arab sidor, lite över mulen bland annat. Tara har ett riktigt ponnysteg, enligt mig då. Har börjat hitta knapparna på henne nu, liksom kunna ställa henne lite bättre. Bytte bett för ett tag sedan, gick från rakt bett (kommer inte på något namn haha), till tre delat vilket kändes mycket bra. Lite mer min typ av häst kom fram. Från början kändes det som hon inte alls lyssnade på mig, men efter att ha ställt mycket till höger så gick hon som en klocka.
Varför valde jag just Tara?
Ville rida och umgås med hästar. Men jag hade turen och hitta häst & en häst som känns som om hon verkligen passar mig! Första gången jag red henne var hon väldigt seg, vilket chockerade ägaren otroligt. Hon hade aldrig sett henne så, haha. Och ja, dagen efter kom jag tillbaka och red henne igen, från början jobbade hon inte alls bra, och var bara spänd & sprang rundor. Det var hoppning som stod på schemat, så hoppade henne en del. Känslan jag fick när jag hoppade henne var riktigt härlig, hade kunnat hoppa vilka höjder som helst typ, eller ja så kändes det. Och när mer av överskottsenergin var borta, var hon lättare och jobba med, gick i låg form och slappnade av. Sedan är deet bara så att hon har ett speciellt utseende, vilket jag älskar, hon är sjukt fin! Så bestämde mig att det var henne jag ville ha! :)
ponnyns personlighet.
Tara är en envis ponny, vill hon inte gå dit, då går hon heller inte dit. Och det kvittar hur jag än gör, haha! Det var en dag när det regnade en del, så tänkte bara skritta en liten runda. Vi kom typ, 3 meter utanför stalldörren innan hon hoppar och vänder 180 grader och vill till hagen istället. Hahah så länge vi höll på och bråka där, ville inte ge mig, men hade inte så mycket och sätta emot. Vi gick typ 10 meter sen vände jag, så de blev en kompromiss iaf! Var inne i stallet och mös istället, vilket verkade som om det gick hem hos Tara! gulliga ponnyn <3 Ja annars är hon sjukt mysig tycker jag, när man går så kommer hon alltid upp vid en och busar med en! Vid ridning är hon lite jobbig att jobba ner ibland, i alla fall till en stadig form. Galoppen är, ja en ponnygalopp. Den är väl det jag jobbar mest med när jag rider ut. Liksom att få igång galoppen och ha en rund galopp och inte så fyrkantig (känns fyrtaktig ibland, inte kul!). Men annars en ängel och rida! pigg och framåt, stark!

för er som inte vet det - ponnyn är finast <3

spanien

är för tillfället i spanien och försöker bli brun, därav inga inlägg.

Fint väder och stora vågor idag, vissa runt 2,5 meter, så vi fick surfa! Första gången i mitt liv och det var helt fucking amazing! Skrapsår på röven för att de va en sten som jag landade på, men de var det värt!

Skriver mer när jag kommer hem! PUSS

fina ponnyskrutt

hejsan!
vart ute i stallet igår, skulle egentligen inte rida men det blev så ändå.
Tycker hon är ganska svår och ställa åt höger så när vi värmde upp var de mycket ställa & bakdelsvändingar. Gick helt okej faktiskt. Tränade även på att galoppfattningarna skulle sitta ordentligt, vilket gick riktigt bra!
Började med att ha två bommar på marken, mest för att hon skulle länga något steg, och sedan korta igen, kändes faktiskt väldigt bra och hon gick som en klocka!
hoppade även fram på ett litet kryss, hon låg på riktigt bra och ökade en del.
Hoppade krysset några gånger, och tränade på att landa i rätt galopp och komma i högre fart mot & efter hindret. Fick se på film att jag inte hade så bra fart (känns snabbare på hästen än de ser ut), så ja. När jag hoppade oxern kom vi i lite lågt tempo och då blev det att hon tvekade och tappade farten, vilket ledde till ett jättesprång. Men hon hoppade som en klocka när jag drev fram henne lite till! Så är sjukt nöjd med passet, verkligen en underbar ponny!
duktig ponny! hindret ligger på 1 meter. Kolla frambenen!

Trolleholm

Hejsan! Igår var jag i Trolleholm och tävlade. Hoppade 1 meter A:0/A:0 och gick dubbelnolla! Sattsade inte på att bli placerad utan mest att komma runt felfritt eftersom det var min första omhoppning. Så vi kom på 16 plats, men är SJUKT nöjd! Rippert var helt fantastisk igår, hoppade högt och riktigt spänstigt över hindera! Och på framhoppningen & framridningen bockade han! Haha, glad häst!
På framhoppningen hoppade han super bra, riktig power i sprången och högt över. Inne på banan hoppade han också sjukt fint och hade riktigt bra tempo genom hela banan.
Från hinder 1 - 2 så var det en ganska svår sväng och där red jag inte jätte bra, men Rippert löste det och sen efter det så skärpte jag mig och red faktiskt ganska bra genom hela banan. Kan inte mer än säga att jag är sjukt nöjd över Ripperts insatts, men även min egen. Brukar inte tycka att jag rider så bra oc att det alltid är Rippert som är duktig, men måste erkänna att jag faktiskt red ganska bra igår.
Jag la honom bra på alla hinder förutom 2:an och red bra vägar och fick tillbaka honom bra till hinderna utan att ta bort galoppen förmycket vilket jag ofta gör.. Men jag fick tillbaka honom bra och stöttade honom med skänklarna.
Det var en toppen dag för oss! Är så sjukt glad att Rippert är just min.


gammal bild från vår 2:a tävling. jag älskar min häst så oerhört mycket!


RSS 2.0